bands
Solo-udgivelser
Links
Kontakt
Pressemateriale
Home

Birgitte-Jens-Morten

Laura Kjærgaard / Jens Jefsen

alternativ

Jens Jefsen Ny Trio 2013
Featuring Allan Mortensen

 Jens Jefsen Trio

Uffe Steen - Jens Jefsen - Jukkis Uotila -
gæst: Dave Wilczewski
.

Jefsens 7. solo-album, samt tredie album i trilogien med saxofonisten Dave Wilczewski. -Jens Jefsen Quartet Live fra Copenhagen Jazzhouse.

"For Good And All"
UdgivetLongLife Records

For indeværende, og på ubestemt tid, holder denne udgave af Jens Jefsen Trio pause. Jens har startet ny trio, som der kan læses om andetsteds her på siden.

Billedshowet er fra en turne i 2007

Photos af Klaus Junker og Klavs Graae
Download af billeder herQuantcast
Melodisk og energisk jazzmusik i kompositioner af
Jens Jefsen
og Uffe Steen.

Trioen er udsprunget af bassisten Jens Jefsens samarbejde med guitaristen Uffe Steen. Da gruppen "Kamæleon" i 1975 blev dannet, blev der mellem disse to grundlagt en musikalsk fortrolighed, som i dag er udviklet til et sammenspil, der nærmer sig det telepatiske.

I august 1998 udkom CD'en "Kiss My Jazz", trioens fjerde, men eneste live-udgivelse, en troværdig dokumentation af trioens spil, optaget i Copenhagen Jazzhouse. Denne CD høstede meget fine anmeldelser samt en præmiering fra Statens Kunstfond for den kunstneriske kvalitet.

Fra 1987 til 2002 har Jefsen og Steen haft et unikt samarbejde med den naturlige trediemand, den meget lydhøre og reflekterende Alex Riel.
Nestoren i dansk jazztrommespil farvede de melodiske kompositioner med sin umiskendelige stil.

Alex Riels afløser blev den finske Jukkis Uotila, som på kort tid spillede sig ind i trioen ved at justere sin lyd til Jefsen og Steens univers.

Forskellige gæstesolister, som gennem årene har medvirket ved indspilninger og koncerter, er tenorsaxofonisten Bob Rockwell, pianisten Thomas Clausen, vibrafonist & marimbaspiller Dave Samuels, trommeslageren Adam Nussbaum samt den svensk/amerikanske saxofonist Dave Wilczewski.

I marts 2002 udsendtes CD'en "BeJazzled", med førnævnte Dave Wilczewski, som ny gæstesolist.

Endnu en Jefsen CD "Don't Quit" udsendtes 2006 på Music Mecca.
Trioen har med Dave Wilczewski som gæstesolist indspillet Jefsens 6. solo-album i Nilento Studio, Göteborg.

Seneste CD med samme gruppe er en Live optagelse fra Copenhagen Jazzhouse Jazzhouse, udgivet juni 2008.

Turnebooking: Jens Jefsen

Lyt til musikeksempler på
www.myspace.com/jensjefsen


Til Top

Til TOP
Valdemar Rasmussen Trio

Download billede her

Valdemar Rasmussen-trp, Uffe Steen-guitar, Jens Jefsen-bas.
Har udviklet deres helt egen måde at fortolke melodier fra salmebogen og højskolesangbogen.

Med 4 CD udgivelser, TV udsendelser, filmmusik og over 400 kirkekoncerter har Valdemar Rasmussens Trio for længst skabt sig en helt original plads i det danske musikliv.
Booking
Gå til Valdemars hjemmeside

Se video >>

Til TopAaby Jazz Pack

Foto: Tore Dencker

hent pressebilleder her

Jens Jefsen bas / Pojken Flensborg piano /
Jesper Bo Knudsen
trommer/ Niels H. Jefsen vocal


Gruppen spiller crooner jazz, evergreens og gode danske sange.

Under teksten ses et billed-slide-show fra koncerten på Aaby Bibliotek den 26. januar 2008, arrangeret af Foreningen Aaby Biblioteks Venner.

Foreningen opstod i efteråret 2006, da biblioteket var truet af lukning. Lukningen blev afværget i sidste øjeblik, takket være en ihærdig indsats fra den nystartede forening. Kommunen satte bilioteket "tilbage hvor det stod", foreningen lever og kan nu arrangere koncerter og foredrag.

Ved den anledning opstod "Aaby Jazz Pack". Gruppen har siden spillet en nytårskoncert om året, senest i 2009.

Næste koncert bliver lørdag den 3. marts 2012 kl 14:00 på Åby Bibliotek.
Besøg Foreningen Aaby Biblioteks Venner's webside

Besøg os på blog'enDownload et par musikeksempler:
Højreklik og "gem destination som"
Spurven sidder stum bag kvist mp3 -7.8 MB
Den Blå Anemone
mp3 -7.5 MB
Det er Hvidt Herude - Tit Er Jeg Glad - meadly, mp3 -12.9 MB
Prelude To A Kiss mp3 - 3,8 MB

BOOKING


Til TopPovl Dissing / Benny Andersen / Jens Jefsen / Morten Lundhent billede her

Povl Dissing har sammen med Benny Andersen henrykket danskere i alle aldre siden 1973, hvor pladen 'Svantes Viser' lagde nye alen til, hvad der kan synges om - og til hvordan det kan synges !
Povl Dissing har i sine fortolkninger en ligefremhed og en ærlighed, der rammer os midt i sjælen. Og ingen kan, som Benny Andersen, dreje det danske sprog i nye og uventede sammensætninger og fortælle om vores allesammens hverdag, så det lyder som et eventyr.

Næste turne: 19 sept. - 2. okt. 2011

Booking: Musik & Sang


Til TOP

Peter Kohlmetz Møller/Jens Jefsen /Jens Kristian Siqueira

Photo: ep-photo.dk

Hent billede her

Jens Jefsen i sammenspil med to unge musikere, begge p.t. studerende ved Det Fynske Musikkonservatorium. Jefsen blev begejstret for musikernes niveau og inviterede til en jam-session i hjemmet i Aabyhøj. Det har nu resulteret i et triosamarbejde.

TRIOENS PRESSEMEDDELSLSE:


Peter Kohlmetz Møller
Er en ung og meget talentfuld pianist. Hans foretrukne stil er jazzen, med bl.a. Herbie Hancock i bagagen. Som extern censor var Jens Jefsen med til at vurdere ham til en optagelsesprøve på Det Fynske Musikkonservatorium. Med ved censorbordet sad den københavnske pianist Erik Ørum von Sprechelsten. Jens og Erik var enige om, at højere niveau ved en optagelsesprøve havde man ikke hørt før. En teknisk og stilistisk begavelse

Jens Kristian Siqueira
Er trommeslager, og ligeså ung og talentfuld.
Som censor havde Jens Jefsen hørt Jens Kristian akkompagnere andre optagelsessøgende, og da JK dernæst selv søgte optagelse, spidsede Jefsen øren. Her var en trommeslager, der havde tjek på flere stilarter end bare lige jazzen. JK besidder en fremragende teknik, god puls, moderne stil og musikalsk overblik.


Jens Jefsen
Har som bassist været en kendt skikkelse i Danmark i snart 40 år.
Jefsen har akkompagneret et utal af amerikanske solister, spillet med på studieproduktioner, på TV, radio og teatre. Er nu mest freelance bassist med fast band, hvor den mangeårige medspiller Uffe Steen også befinder sig. Desuden med Valdemar Rasmussen Trio, Povl Dissing og Benny Andersen, samt mange andre sammenhænge. Jefsen har i mange år været timelærer på Det Jyske Musikkonservatorium, og bliver også brugt som extern censor på konservatorierne rundt omkring i landet


Peter Kohlmetz Møller
-piano, Jens Jefsen-bas,
Jens Kristian Siqueira
-trommer


Download mp3 fra et nyligt besøg på Jazzhus Dexter i Odense
HER (15 mb)

Besøg gruppen på Myspace Myspace

BOOKING

Til TOPAddemos/Waidtløw/Jefsen


foto af Oskar Hougaard Jefsen

Download billede her

Søren Addemos:
Oprindelig fra Vejle, er en af landets mest alsidige guitarister. Har spillet i Klüvers Big Band i mange år - og derigennem fået kanon-erfaring i at akkompagnere store jazzsolister som fx Bob Mintzer, Jerry Bergonzi, Paquito D'Rivera, Lars Jansson, Deborah Brown, Carmen Bradford, Joe Lovano, Kenny Werner, Matt Harris, John Abercrombie, Ken Peplowski, Kurt Elling.

Claus Waidtløw:
Har spillet med internationale såvel som danske jazzstjerner, heriblandt Toots Thielemanns, Eliane Elias, Kurt Elling, Steve Swallow, Christian McBride, Billy Hart, Carla Bley, Sam Yahell, Cecilie Nordby og Jens Winter.
Leder egen gruppe, Claus Waidtløw Group, der i 2005 udgav den anmelderroste CD ”From the Story Book”.
Medvirker som sideman på mere end 50 indspilninger, bl.a. med Radioens Bigband, Cæcilie Nordby, Erann DD, Jens Winther og The Orchestra.
Waidtløw er som underviser i dag tilknyttet alle landets 5 musikkonservatorier. – Siden juni 2006 medlem af Klüvers Big Band.

Jens Jefsen er en anerkendt jazzbassist, der siden 70erne har spillet med mange af de store jazzgiganter. Har ligeledes mange års erfaring som underviser i jazz-kontrabas. Man kan læse mere om Jefsen andetsteds på denne webside.

Trioens speciale er den kammermusikalske side af jazzen. Der bliver budt på dels egne kompostitioner, dels perler fra standardrepertoiret.

Download 3 demos:
1. Bunny (4.5 mb)
2. L Love You (6.9 mb)
3. Prelude To A Kiss (5.2 mb)


BOOKING

TopBladt-Kwella-Jefsen-Ousager
FAVELA

hent billede her

Se klip på Youtube
So Danco Samba - Favelatop

Bladt-Kwella-Jefsen-Ousager startede for nogle år siden som en velspillende trio, uden Ousager. Den råswingende saxfonist Michael Bladt sammen med to fremragende musikere: guitarist Jens Christian Kwella og bassist Jens Jefsen, begge særdelses kendte for deres aktiviteter i Århus miljøet og rundt om i landet. Det er jazzen, der er centrum for de tre legekammerater, men her kan også tages afstikkere til andre stilarter, så jazzen bliver et meget bredere begreb. Dertil kommer nu den unge talentfulde Thomas Ousager på percussion, så det i realiteten er en kvartet, og repertoiret er da også på det seneste (i 2011) drejet mere over i den latinamerikanske afdeling.

MICHAEL BLADT
'Teknisk og charmerende' var overskriften på en anmeldelse i Jazz-nyt af Bladt's nyeste CD udspil 'Kirkland'. Og det er lige hvad det er.
I Århus er Michael Bladt en af den slags musikere, som andre musikere ser på med stor respekt. Det skyldes bl.a. pladsen i Klüvers Big Band, hvor han ofte har demonstreret sine gode tekniske evner. Han er en saxofonist der kan en masse, hvilket også demonstreres på den aktuelle plade. Tenor-, alt-, sopran- og barytonsax, basklarinet, fløjte, alt-fløjte og sax-synth'en EWI er de instrumenter han kommer omkring på Kirkland. Det er ganske passende, fordi han musikalsk også spiller varieret. I denne triokonstellation spiller Michael Bladt imidlertid mest tenorsax og tværfløjte.

JENS CHRISTIAN KWELLA
Er guitarist med inspirationer fra Scofield / Metheny. o.a.
Har helt sin egen stil, som han er blevet rost for og som han har dyrket gennem mange år. Jens Christian Kwella er uddannet fra RM i Århus med diplomeksamen i år 2000 og er i dag adjunkt i guitar og sammenspil på Det Jyske Musikkonservatorium.
Har udsendt adskillige cd'er i eget navn, senest I februar 08 "Closer" med Kwella Quartet feat Jesper Løvdal ( Longlife Records). Alle CDer har fået gode ord med på vejen, så som: "Nutidig akustisk jazz med integritet og stor musikalitet", "opdateret neo-bop med mening og nerve, "en af de bredest funderede danske jazzguitarister". Til februar 2011 udkommer Kwellas sjette cd I eget navn "Embarce" på Longlife Records.
J.C. Kwella har stor koncert-erfaring og spiller mange koncerter i ind- og udland.

JENS JEFSEN
Jefsen har i 70erne haft uendeligt mange opgaver med herboende og gæstespillende amerikanske jazzmusikere som f.eks. Dexter Gordon, Johnny Griffin, Ben Webster, Dizzy Gillespie, Roy Eldridge, Art Farmer, Clark Terry, Zoot Zims og Al Cohn, for blot at nævne nogle ganske få. Har været fast bassist i Klüvers Big Band i perioden 1992-2004. Er i dag aktiv musiker med Povl Dissing/Benny Andersen, Valdemar Rasmussen Trio, Jens Jefsen Trio og Kvartet samt Tøbrud, som nyligt er gendannet. Som lejlighedsvis stand-in i Klüvers Big Band og med nye konstellationer, som fx Jefsen/ Kammerer International Quartet, med den danske tenorsaxofonist fra N.Y.C., Stephan Kammerer. Jefsen, som har cirka 45 års kontrabas-erfaring, har udgivet 7 solo-albums, som alle har placeret ham i en ganske særlig kategori af melodiske bassister.

THOMAS OUSAGER
Er en efterspurgt percussionist og har i årenes løb spillet med et utal af danske og udenlandske kunstnere, bl.a. Jorge Cordero, Dana Lacroix, Dario Campeotto, Karen Busck, Bobo Moreno, Søs Fenger og På Slaget 12. Han har turneret med Peter Brem Big Band og medvirket på et utal cd-udgivelser med andre kunstnere, på dvd og i tv-udsendelser. Pt. spiller Thomas med Klüvers Big Band og orkestret Gårsdagenslys. Han indgår desuden i et fast samarbejde med musikeren/komikeren Carsten Knudsen (De Nattergale). Det Jyske Musikkonservatorium samt en stribe af landets musikskoler har fornøjelsen af Thomas som lærer i sammenspil, percussion, Sang Dans og Spil, babyrytmik og trommesæt. I undervisningsregi har Thomas taget del i udviklingen af musikalsk undervisningsmateriale, og han har spillet en lang række skolekoncerter på danske folkeskoler. Thomas blev udlært som klejnsmed, inden han påbegyndte sine studier ved musikkonservatoriet. I dag er han indehaver af et professionelt lydstudie. Thomas er yngste medlem af gruppen og er i fuld gang med at udvide sit generalieblad, som helt sikkert snart kommer til at blive den rene opvisning i who's who indenfor latin og jazz.

TOP


Jens Jefsen New Group


Hent billede her

featuring 2008:
Claus Waidtløw-saxer, Niels Løkkegaard-saxer,
Jacob Karlzon-piano, Morten Lund-trommer


Under Århus Jazzfestival 2008 samlede Jens Jefsen et band af yndlingsmusikere til en forrygende koncert på Fatter Eskil i Skolegade.
I 2010 lykkedes det at samle samme band til en koncert i Kunstbygningen, J.M. Mørks Gade 13, Århus.
søndag den 11 juli kl 17:00 Se nærmere her
Se anmeldelse her
Se anmeldelse som udklip her


Featuring 2012:
Lørdag den 21. juli kl 17:00 i Århus Kunstbygning.
Michael Bladt, Stephan Ringive, Magnus Hjorth,
Dennis Mackrel
, Jens Jefsen

Se gruppens blog 2012

(Internt materiale klik)


Se Albert Meier's foto-skud fra koncerten 2010

BOOKING

Til TOP


 

 

 
Rune Herholdt / Jens Jefsen Quartet
Single Touch
m.
Jesper Bo Knudsen - Jens Jefsen -
Hans Esbjerg - Rune Herholdt

For mere info: Klik på billedethent stort billede her

LYT
Quantcast
Quantcast

Booking: Jens Jefsen tlf 86252066 - 40445166
Mail
Quantcast

Til TOP

 

3 Basser

 


Hent billede 1 ---- 2

3 Basser er: Morten Ramsbøl-Peter Vuust-Jens Jefsen, akkompagneret af pianisten Mads Bærentzen.

Gruppen spillede en inspireret koncert i januar 2011 for et lyttende publikum på spisestedet Gourmet Garagen i Århus.

hør en demo-lydfil (5 mb)


Top

 

 

 

Birgitte Laugesen / Jens Jefsen / Morten Elbek


download billede

BJM-Trio - blev sammensat i Aarhus jazz-uge 2011  da restauratøren på "Cafe Hjorten" manglede et jazz-orkester . Scenen var lille - publikums respons overvældende - og musikerne selv havde en "feel good" oplevelse. Med andre ord: det skulle gentages. Og det bliver det nu!!

Trioens sang(guld)fugl hedder Birgitte Laugesen og for at blive i dyreriget, kan hendes vokale elegance /balance sammenlignes med en kat . Man kan også vælge at citere Politikens jazzanmelder: "For at sige det ligeud er der ingen anden herhjemme, der synger med en så naturligt swingfornemmelse. Det er fraseringskunst af højeste klasse! "Ud over medvirken på talrige indspilninger som både lead -og korsanger har Birgitte  i jazz-regi udgivet CDèrne "Birgitte Laugesen and Friends" og "Love being here with You"  - med henhv. "friends" og "Klüvers Big Band" ?

Bassen betjenes af ingen ringere end Jens Jefsen - der gennem mere en 40 år har været synonym med basspil på topniveau. Med mindre selfølgelig at Stan Getz, Ben Webster, Dexter Gordon, Kenny Drew ( Anne Linnet, Povl Dissing og mange mange flere) ALLE har taget fejl ?  Jens Jefsens cv er alt for omfattende til yderligere at komme ind på her ; studer venligst nærværende hjemmeside.

Trioens 3`hjul udgøres af guitaristen Morten Elbek, der nok er mest kendt som saxofonist ( bl.a. Cox Orange , Henning Stærk og Mike Andersen Band m. fl. ). Morten Elbeks  cv (rent guitarmæssigt ) er til at overse , idet der kun findes eèn CD-ùdgivelse hvor han spiller solo - den lå tilgengæld 15 uger på dansktoppen! - vel også en slags rekord for "debutanter" ?

I BJM-Trio er der masser af plads til soloer - men focus er i endnu højere grad på vocal, spirit , sammenspil og groove.

Kort sagt: en musikalsk delikatesse - med højt næringsindhold - der bare SKAL høres!!!

Top

 

 

 

 

 

 

Laura Kjærgaard & Jens Jefsen Duo


Læs mere om duoen her

Booking: NK Music
Kirkekoncertbooking

Lydsamples:
Demo 1 (6 mb)
Demo 2 (5.8 mb)
Demo 3 (4.3 mb)

TOP